Silje Anett Haugen

Min blogg

Blog

vis:  hele / oppsummering

Morsom helg med Cutrin og de beste frisørene!

Skrevet den 12. November 2014 kl. 5.33 Comments kommentarer ()
I helgen jobbet jeg fra morgen til kveld, men det hadde jeg ikke noe imot når jeg jobbet med så flinke frisører og fikk sminke så mye fine modeller. 

Cutrin og Paul Mitchell hadde kurs på SAS hotellet i Oslo, samt lørdag kveld var det også hårshow. Her er det hele tiden mye lys på scenen så det krever mye makeup.

Lørdag begynte vi kl 08, det var det 20 modeller som skulle sminkes, heldigvis endel gutter som krever litt enklere makeup;) men alle måtte sminkes kraftigere til showet som var lørdag kveld. Det ble mye smokey eyes, men heldigvis var det en modell, søteste Celine, som skulle være litt avant garde. Da måtte jeg sette av litt ekstra tid til henne, og resultatet ble en sort, litt crazy geisha. Når showet var over var det middag etterfulgt av fest, noe jeg (desverre) droppet å være med på siden jeg skulle begynne like tidlig dagen derpå. Søndag var det bare 9 modeller og jeg avsluttet den herlige helgen med en "kosedag". 

Frisørene som holdt kurset og var til inspirasjon til 250 frisører i salen var:
Grethe Helen Sagmoen, Trine Leibnitz, Hanne Sun, Carl Iver Wang, Oddbjørn Jakobsen og Roger Kristiansen. Fantastiske inspirerende alle sammen!

Her er noen bilder fra helgen:

Da studentene mine hadde høstferie, lekte jeg med avant garde

Skrevet den 12. November 2014 kl. 5.26 Comments kommentarer ()
Åhh som jeg gledet og gruet meg til disse dagene med avant garde makeup. Det skulle være tre forkjellige kreative looks de tre dagene. Fotograf Eva hadde nytt fantastisk studio på Sinsen hvor alle tre dagene skulle foregå etter noe prepping i Abzint frisør salong nede i sentrum først. Jeg synes avant garde er utrolig gøy, men samtidig er det innmari vanskelig å være så kreativ og samtidig gå ut av den "vanlige" beauty makeup sjangeren og pushe grensa så mye.

Jeg jobbet sammen med den dyktige fotografen Eva Rose og den super kreative frisøren Vibeke Almquist. Bildene skal være med i en konkurranse så jeg får desverre ikke lov å publisere noe ferdige bilder før i desember, men i mellomtiden har jeg noen smakebiter fra dagene....

Dag I
Dag I
Dag II
Dag II
Måtte låne bort buksen min for anledningen...
Måtte låne bort buksen min for anledningen...
Dag III
Dag III

Lærer tilværelsen er så utrolig givende og gøy!

Skrevet den 12. November 2014 kl. 5.15 Comments kommentarer ()
Jeg jobber jo nå også som lærer på Face Stockholm Makeup School. Det er så innmari gøy å få gleden av å lære bort og inspirere! Desverre blir det ikke så mye freelance jobbing pga det ble en mye større stilling på len enn planlagt, men jeg får til det viktigste så jeg klager ikke;)
Vi har 42 studenter, 4 lærere og 1 assistent som er tilstede når vi trenger det. Jeg må si vi er et utrolig bra team som utfyller hverandre veldig godt. Det er meg som er mest tilstede og deretter har vi Jeanette Olsen fra Pudder Agency, Heidi Rød fra Operaen og Pia Ruud.

Skolen i Oslo er på det tredje året nå, mens den i Bergen har holdt på i 15 år. Vi i Oslo ble i år så heldige at vi har fått så sykt flotte lokaler midt i sentrum. Toppetasjen i Tollbugaten 17, med terasse rundt hele etg som skal nyyytes når sola og varmen kommer tilbake;)


Her under er noen bilder fra skolen og noe av hva vi har drevet med:


Her er halve klassen med red lips;)
Her er halve klassen med red lips;)
Smokey eyes demo gjort av meg
Smokey eyes demo gjort av meg
En liten blåveis med teater makeup
En liten blåveis med teater makeup
Forbrent arm gjort av gjesteforelser Jim
Forbrent arm gjort av gjesteforelser Jim

En smule fornøyd med posten idag når min makeup og styling er cover på magasinet..

Skrevet den 5. September 2014 kl. 7.54 Comments kommentarer ()
Sååå gøy å åpne posten når jeg får Made by Me sitt magasin tilsendt i posten pga de var så fornøyd med min jobb fra en shoot vi gjorde i sommer at et av bildene ble cover på magasinet. Ekstra gøy er det jo når jeg faktisk ikke var 100% fornøyd med meg selv fra denne shooten, så får jeg en bekreftelse som dette! Jeg skal slutte å være så streng med meg selv...promise!! Min helg kunne ikke startet bedre, jeg er sååå fornøyd!! Ha en super fin helg alle sammen:)))


Første heldige vinner som vant "bli ny" konkurranse med Norsk ukeblad

Skrevet den 27. August 2014 kl. 14.44 Comments kommentarer ()
Her er artikkel fra Norsk Ukeblad hvor en av tre vinnere har fått en bli ny dag i studio med meg og profesjoenll fotograf. 

Vi dro tilbake til 60- & 70 tallet med magasinet Made By Me

Skrevet den 17. August 2014 kl. 6.55 Comments kommentarer ()
Jeg var nylig på Egmont for å sminke og style hår på en nydelig modell fra Elite models. Denne dagen skulle jeg virkelig få leke meg! Made By Me skulle blandt annet vise klær inspirert fra tidlig 60 tall, sent 60 tall og 70 tallet. Sååå gøy!! Makeup er jo noe spesiell i alle epokene. Tidlig 60 er mye mørk skygge i global linjen og lyst på selve øyelokket, mens det også ble kraftigere eyeliner, både sort og hvitt, senere det tiåret. 70 tallet er jo "flower power" perioden, hvor det er mere farger og dusere enn vi la i globalen på 60 tallet. Håret ble ofte satt opp høyt på kronen på 60 tallet, noe jeg synes ser så fancy ut, men jeg skal innrømme det var veldig vanskelig å få til dette perfekt, spesielt med et så stort tidspress jeg hadde denne dagen. 70 tallet og hippie tiden var litt enklere. Jeg stylet håret med løse naturlige krøller og tok et bånd i pannen og rundt hodet.


Made By Me er et stort magasin som gis ut i USA, Storbritanina og Europa. 
Bladet omfatter nåtidens mote innen strikking, hekling og annen fresh mote som hører til.
Vinn bli ny dag med meg som stylist!

Skrevet den 7. July 2014 kl. 5.06 Comments kommentarer ()
Vinn bli ny dag ved å gå inn på klikk.no sin side: 


Til naboer sin glede tok jeg med meg sexy photo shoot hjem i hagen

Skrevet den 30. June 2014 kl. 13.27 Comments kommentarer ()
Denne dagen skulle dreie seg om wet look makeup, og jeg gledet meg så sykt mye! Jeg har ikke fått gleden av å jobbe med dette så mye og jeg hadde lenge sett for meg hvor kult alt kom til å bli! Samtidig valgte vi å gjøre det hele litt røft og sexy også..når vi først har muligheten så why not!?!

I studio sminket jeg først de to unge og nydelige modellene Yngvil og Britt. Først skulle de ta bilder hver for seg med close up på makeup, så jeg måtte være ekstra perfeksjonist denne dagen. Noe jeg forøvrig elsker, og visstnok kanskje litt for mye i følge noen som har jobbet med meg;) 
Vi skulle avslutte dagen med en shoot av jentene sammen i vann, så jeg ville ha en rød tråd i makeup. Yngvil har blå øyne så jeg tok igjen blå fargen og kjørte på med litt sort i global før jeg la på gele/gloss over makeup. Britt har brune øyne og jeg la derfor på brunt og sort. Begge to fikk smashing fersken lepper som lyste opp looken og jeg sprayet til slutt mase vann i håret deres så det ble røft, tøft og litt sexy;) De gjorde en super jobb sammen med dyktige Eva Rose som fotograf, så jeg gleder veeeldig til å se bildene.

Siste stopp denne dagen var i hagen hjemme hos meg. Vi fylte opp barnebassenget med varmt vann så modellene ikke skulle lide for mye på denne kalde dagen. Til glede for alle naboer som fikk dette med seg, så måtte modellene i tillegg ligge i bassenget i sexy undertøy;)

 

Magic is happening;)
Magic is happening;)
Moro på bakrommet har vi det iallefall!
Moro på bakrommet har vi det iallefall!
Hei hei naboer!  Basseng shoot er i gang;)
Hei hei naboer! Basseng shoot er i gang;)
Alt ble jo så bra så vi måtte ta noen bilder av de hver for seg også....
Alt ble jo så bra så vi måtte ta noen bilder av de hver for seg også....

Bli ny med Norsk Ukeblad

Skrevet den 29. June 2014 kl. 6.14 Comments kommentarer ()
Torsdag var jeg igjen på Egmont for å sminke en heldig dame som skulle bli ny og få 4 sider reportasje i Norsk Ukeblad. Denne gangen hadde modell med egne klær så jeg måtte virkelig klø meg i hodet for å få tre antrekk som ble bra. Hun hadde mye fint, men som hun sa selv, ingenting passer sammen og hun aner ikke hvordan hun skal få brukt klærne sine. Sånt eeelsker jo jeg og sa jeg også kunne komme hjem til henne og hjelpe henne med dette.

Jeg fikk heldigvis lov til å legge på litt ekstra rundt øyne idag, hun hadde så fine brune øyne med noe grønt, og jeg ville få frem det grønne så det ble plomme i globalen med noe sort for å markere det enda mer. Det var et antrekk med kjole hvor vi krøllet opp det fine håret hennes så hun ble super søt og smashing! Reportasje kommer bladet i slutten av august.

Bli ny shoot for Norsk Ukeblad

Skrevet den 24. June 2014 kl. 11.38 Comments kommentarer ()
Dette er så artige oppdrag. Løpe rundt å finne klær og tilbehør er noe av det morsomste jeg gjør, men nå får jeg betalt i tillegg! Kan det bli bedre enn det?? ;)
Så kommer dagen hvor den heldige dama som vant en bli ny dag, skal styles og fotograferes på Egmont Hjemmet Mortensen sine lokaler. Når jeg sminker og styler en dame helt ny, så blir det jo utrolig stor forskjell, og dèt er så ubeskrivelig gøy! Ekstra gøy er det når klær og tilbehør blir akkurat som jeg hadde sett for meg og passer perfekt. Samtidig som jeg gir mye råd og veiledning når jeg sminker og styler, koser jeg meg så ubeskrivelig mye at jeg nesten smiler fra øre til øre. Det er vel det som gjør at jeg gjør en så bra jobb også kanskje, jeg elsker jobben min! Spesiellt når modellen er så fornøyd og takknemlig som Iris Anette var. Reportasje kommer i Norsk Ukeblad 25 august.

Rss_feed